Tavlor

Nu börjar pojkens rum ta form! Har beställt ett par gardiner satt upp en lampa, ordnat med lite tavlor och fått sålt sambons data:) Nedan ett par bilder på tavlorna! Var på dop i söndags och då fick barnen (2 som döptes) bland annat en varsin sådan tavla. Har blivit lite förtjust i ugglor, dom är ju så söta. Sen fick mina barn en varsin tavla med motiv av träd med två ugglor.
  Jag har gjort dem av mönstrat scapbook papper och klippt och skurit ut motiven och pysslat ihop det hela med dubbelhäftande pysseltejp.
Det var faktiskt lite roligt. Det blir en till tavla till sonen när tiden tillåter, hade tänkt mig en liknande uggla som på översta bilden till vänster.
 
Jag håller även på att fixar lite i dotterns rum och har köpt en jättefin lampa formad som ihopsittande fjärilar, bilder kommer!
 
Nu

Room makeover

Ush.. nu blev det svårt. Jag köpte ramar till tavlorna idag men de var för små och tavlorna alldeles för stora. Tror att jag ska göra nya istället..  Här har ni i alla fall en bild på rummet, mattan och lekbackarna är nyinköpta och ska vara kvar. Hade tänkt att ha grönt som basfärg i rummet.  Ni ser även en stor skrivare till höger på bild, det är sambons skrivbord med data som står där. Jag försöker sälja bort den på blocket nu, han ska få köpa en bärbar istället så Albin kan få rummet för sig själv:) Men för tillfället få den stå kvar för han måste ha den så han kan arbeta.

Pojkens rum

Jag har nu dragit igång ett "litet" projekt. Jag ska nu omvandla sy/datarummet till sonens pojkrum. När jag hämtat Nova på dagis idag så satte vi oss ner vid köksbordet och pysslade lite efter mellis. Jag fick ihop tre stycken tavlor som jag hade tänkt att rama in och få upp i Albins rum. Nu står Novas tavlor på tur:) Jag har inte riktigt bestämt mig än vad de ska ha för motiv. En blir definitivt en stjärna. Jag har totalt kärat ner mig i stjärnor!
 
Blev iaf en bil, en grävmaskin och en stjärna, såklart:) Har har använt mig av mönstrat papper, scrapbook block inhandlat från Panduro.
Det blev så dåliga bilder för det var så mörkt men här är iaf en bild på stjärnan.
 
 
 

Packning!

Just nu har vi fullt upp med att packa i ordning beställningar från utförsäljningen från vår webbshop! Länkar mm kommer upp inom kort när det lugnat ner sig lite..
Hoppas ni får en underbar dag!

Konkurrens

God morgon!
Idag så har det blivit väldigt populärt med att sy och många startar sina egna "mindre" företag där de säljer sina egensydda produkter. Mestadels så är det mössor men även kläder och diverse accesoarer. Tyvärr så ser jag att det ofta inte håller så länge då vi försöker hålla priserna lägre, då har vi  låg förtjänst, och har vi de priser som vi tjänar på så måste vi lägga betydligt högre summor på marknadsföring vilket många inte har råd med. Där ligger väl också det som jag ser som mitt största misstag som företagare. Jag gick in med noll i och försökte bygga upp något större med småsummor från min privata plånbok. Istället skulle jag såklart i starten antingen sökt ett lån eller sparat ihop en större summa som jag skjutit in i företaget. Vill man tjäna pengar måste man satsa pengar, thats life.
   
Självklart är dessa mindre företagare konkurrenter men jag ser även att dessa ofta säljer mycket lokalt och ofta så tror jag kundkretserna grundas från bekanta och breddas därifrån. Dock så har internet och framförallt marknadsföring på facebook ökat konkurrensen från dessa.
   De största konkurrenterna är dock de stora butiksjättarna H&M, Lindex, Kappahl, you name it! 
Dessa har sådan enorm massproduktion att de kan hålla priserna minimala. Det vi ska komma ihåg då är att man får vad man betalar för, tygerna är inte i närheten av samma kvalité som vi köper in och dessutom så kan man börja fundera vad arbetarna som ofta sitter i Asien och syr har för lön?? Samt såklart miljöperspektivet. Alla transporter fram och tillbaka, inplastningar och kemikalier. Who knows?
 
Nu är det risk för lite omvänd marknadsföring, men det kan jag bjuda på eftersom jag lagt ner min webbshop. Jag tänkte visa ett par exempel.. Som ni förstår så är det en omöjlighet att hålla liknande priser som butiksjättarna. Men som sagt så är det faktiskt så att man får lite vad man betalar för. Köper man en unika.små. mössa så är det absolut inte "märket" man betalar för utan till största del, kvalitetstyget, som kostar mellan 150-200 kr/m för mig att köpa in.


För att sammanfatta så tänkte jag i detta inlägget ge  er en bild av tankar kring konkurrenter, prisskillnader och varför jag tror "vet" varför jag till slut tvingades lägga ner webbshopen. Dock så måste jag medge att det till största del inte berodde på konkurrens utan i grunden brist på marknadsförning, tidsbrist, samt samt att budgeten i starten var min privata plånbok. Detta en ohållbar situation i längden. Därför smids nya planer;)
 
 
 
 
 
 

Första inlägget

Premiärinlägget!
Jag tänkte berätta lite kort om mig själv, om UNIKA.SMÅ. samt vad bloggen kommer handla om.
Sandra heter jag och är 22 år, bor i Östersund, tvåbarnsmamma och har drivit UNIKA.SMÅ. sedan augusti 2011. Jag har bestämt mig för att lägga ner webbshopen pga tidsbrist och att det inte var tillräckligt lönsamt. Vi kommer dock ha kvar vår F-skatt men bara sälja till återförsäljare. UNIKA.SMÅ. grundades av ett intresse för sömnad som jag ville utveckla. Jag har alltid vart kreativ och älskar att skapa. Oftast kommer min kreavitet i skov och jag kan få för mig något het nytt som jag pysslar med och är helt inne i tills jag kommer på något nytt dock så har sömnaden och UNIKA.SMÅ. blivit en stående hobby som jag har svårt att släppa. Om ni följt unikasma.se så har ni säkert sett jag det varierat mycket i utbud och produkter, detta pga jag vill utveckla men tyvärr har förtjänsten vart för dålig för att kunna ha kvar det bredare utbudet. Nu är mitt mål istället att försöka komma igång med mitt vanliga jobb som jag går på i Februari och sedan hoppas jag kunna hålla vid liv UNIKA.SMÅ. så länge jag bara kan och när jag har möjlighet kommer jag försöka mig på en ny satsning. GÖR OM, GÖR RÄTT ;) Som min sambo brukar säga.
 
På bilderna nedan ser ni min underbara familj! Nova 2,5 år Albin 9 mån och på familjefotot ser ni även mig, min sambo och mitt bonusbarn Casper 7 år som vi tyvärr inte får rå om alltför ofta pga av att han bor 70 mil ifrån  oss
 
.I denna blogg kommer jag skriva och dokumentera mina kreativa ideér, ALL info om UNIKA.SMÅ.
Jag kommer att tipsa om tyger och webbshopar som säljer tyger och diverse. Jag kommer att tipsa om TRADERAAUKTIONER som jag lägger upp när jag har haft tid att sy och jag kommer även att dela med mig lite av mig själv och min familj.
Jag hoppas ni vill hänga med på denna resa!
 
Jag vill även passa på att tacka Penny Meijer som driver bloggen MammaPenny och som hjälpt mig designa och bygga upp denna sida! Och visst blev den superfin!!?:)

Ta hand om er så höres vi! :)