Konkurrens

God morgon!
Idag så har det blivit väldigt populärt med att sy och många startar sina egna "mindre" företag där de säljer sina egensydda produkter. Mestadels så är det mössor men även kläder och diverse accesoarer. Tyvärr så ser jag att det ofta inte håller så länge då vi försöker hålla priserna lägre, då har vi  låg förtjänst, och har vi de priser som vi tjänar på så måste vi lägga betydligt högre summor på marknadsföring vilket många inte har råd med. Där ligger väl också det som jag ser som mitt största misstag som företagare. Jag gick in med noll i och försökte bygga upp något större med småsummor från min privata plånbok. Istället skulle jag såklart i starten antingen sökt ett lån eller sparat ihop en större summa som jag skjutit in i företaget. Vill man tjäna pengar måste man satsa pengar, thats life.
   
Självklart är dessa mindre företagare konkurrenter men jag ser även att dessa ofta säljer mycket lokalt och ofta så tror jag kundkretserna grundas från bekanta och breddas därifrån. Dock så har internet och framförallt marknadsföring på facebook ökat konkurrensen från dessa.
   De största konkurrenterna är dock de stora butiksjättarna H&M, Lindex, Kappahl, you name it! 
Dessa har sådan enorm massproduktion att de kan hålla priserna minimala. Det vi ska komma ihåg då är att man får vad man betalar för, tygerna är inte i närheten av samma kvalité som vi köper in och dessutom så kan man börja fundera vad arbetarna som ofta sitter i Asien och syr har för lön?? Samt såklart miljöperspektivet. Alla transporter fram och tillbaka, inplastningar och kemikalier. Who knows?
 
Nu är det risk för lite omvänd marknadsföring, men det kan jag bjuda på eftersom jag lagt ner min webbshop. Jag tänkte visa ett par exempel.. Som ni förstår så är det en omöjlighet att hålla liknande priser som butiksjättarna. Men som sagt så är det faktiskt så att man får lite vad man betalar för. Köper man en unika.små. mössa så är det absolut inte "märket" man betalar för utan till största del, kvalitetstyget, som kostar mellan 150-200 kr/m för mig att köpa in.


För att sammanfatta så tänkte jag i detta inlägget ge  er en bild av tankar kring konkurrenter, prisskillnader och varför jag tror "vet" varför jag till slut tvingades lägga ner webbshopen. Dock så måste jag medge att det till största del inte berodde på konkurrens utan i grunden brist på marknadsförning, tidsbrist, samt samt att budgeten i starten var min privata plånbok. Detta en ohållbar situation i längden. Därför smids nya planer;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

♥ Låna gärna min banner ♥